Publikationer

Jag är utbildad journalist (examen från JMK i Stockholm 2002) och har arbetat med kulturjournalistik med fokus på feministiska och queera analyser. Under några år i mitten av 00-talet var jag verksam som skribent och redaktör vid den feministiska tidskriften Bang och Bang förlag, jag skrev för Sydsvenskans kulturredaktion och för Lärarförbundets tidskrift Fotnoten.

Idag använder jag journalistiken som ett av mina verktyg när jag gör uppdrag som utbildare, utredare och organisationskonsult. Jag skriver också gärna i essägenren. Det senaste större skrivarbete som jag gjort är min magisteressä Normer, makt och motstånd: ett kalejdoskop från 2016 som handlar om normkritiskt förändringsarbete. Den har blivit kurslitteratur vid några utbildningar vid universitet och högskolor.

Några publikationer jag medverkat i

  • RFSL Ungdom (2010): i rollen som frilansande organisationskonsult författade jag ett kapitel om systembevarande och systemförändrande demokratiarbete i antologin Normkritisk pedagogik – makt, lärande och strategier för förändring utgiven i samarbete med Uppsala universitet.
  • Teaterhögskolan i Stockholm (2009): i rollen som tjänsteman var jag huvudredaktör för antologin Att gestalta kön Berättelser om scenkonst, makt och medvetna val. Boken kan laddas ned som pdf här.
  • Statens offentliga utredningar (2006): i rollen som tjänsteman var jag redaktör för Plats på scen Betänkande av Kommittén för jämställdhet inom scenkonstområdet SOU 2006:42. Betänkandet kan laddas ned som pdf från Regeringens webbplats (använd sökfunktionen).
  • RFSL Stockholm och Forum för levande historia (2004): i rollen som aktivist och frilanspedagog var jag en av två författare till Någonstans går gränsen – En lärarhandledning om kön, sexualitet och normer i unga människors liv. Den tryckta upplagan är slutsåld men handledningen finns som pdf på nätet, till exempel här.
  • Bang förlag (2004): i rollen som journalist och aktivist var jag en av två huvudredaktörer för antologin Femkampbang om nordisk feminism.
  • Sveriges Förenade Gaystudenter, SFG (2004): i rollen som journalist och aktivist var jag medlem i redaktionen för antologin I den akademiska garderoben, utgiven i samarbete med förlaget Atlas.
  • Forlaget Tiderne Skifter (2002): i rollen som aktivist och frilansjournalist författade jag ett kapitel om mediekritik i den danska antologin De røde sko – Feminisme nu.