Normkreativitet

Nätverket WISP jobbar på att skapa vad de kallar för normkreativa arbetsmetoder. Jag uppskattar begreppet normkreativitet! Det tar normkritiken ett steg vidare och lägger fokus på att handla. Jag har förmånen att medverka i metodutvecklingsprojektet Wisp It! som ska leda fram till en normkreativ check, W-checken:

En check för scenkonstens framtid, för dej att hala fram när tillfället kräver: i repsalen, på styrelsemötet, på premiärfesten – normkreativitet i praktiken!

Ikväll på Bio Rio i Stockholm är uppgiften att sätta igång skapandet av en W-check för arbetet med sexscener och skildringar av sexualitet på våra scener/filmer.  Kvällens rubrik är ”Normkreativa sexscener i praktiken”.

Programmet ser ut så här: Panelsamtal med Gunilla Edemo (moderator), Ingrid Ryberg (filmforskare), Lotta Östlin-Stenshäll (skådespelare) och Liv Elf Karlén (dramatiker, regissör) om hur en kan arbeta normkreativt med sexscener på scen/film. Samtalet följs av workshop där vi arbetar fram konkreta metoder för ett mer normkreativt sexscensarbete. Sist blir det filmvisning av filmen ”Kyss mig” som väckt debatt om vems perspektiv och sexualitet som skildras på film idag.

Tid: 18- ca 22.30
Plats: Bio Rio, Salong 4, Hornstull strand 4, Hornstull

Fritt inträde, men biljetter bokas via Bio Rio.

 

 

0 Response to “Normkreativitet”


Comments are currently closed.